Nieuwsarchief

Grote brand verwoest manege in Zwolle

Een grote brand heeft maandagochtend een manege aan de Hollewandsweg in Zwolle deels verwoest. De brand werd rond kwart voor zes gemeld als buitenbrand waar de brandweer zonder spoed naar toe moest. Ter plaatse bleek echter dat het niet om een buitenbrand ging maar om een grote brand in de manege zelf. De brand bleek te woeden in de kantine en enkele leslokalen op de eerste verdieping. De brand is waarschijnlijk ontstaan in het dak. De paarden die in de stallen stonden in het andere deel van het gebouw konden in veiligheid worden gebracht.

De brandweer van Zwolle kreeg de brand na ongeveer drie kwartier onder controle. Er is nog een groot watertransport gelegd voor de toevoer van bluswater. Voor zover bekend is er geen asbest vrijgekomen bij de brand, omdat het pand vrij nieuw is (ongeveer tien jaar oud). Wel werden bewoners in de woonwijken die in de rook zaten geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.


Locatie Reageren 2.837x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens
Gewonde bij steekpartij Philosofenallee Zwolle, politie doet onderzoek
Het weer in Wezep
Regen 8,2°C
km/h
9,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier