Nieuwsarchief

Brandweerwedstrijden Elburg - O'broek 2de, H'broek 5de

Bij de brandweerwedstrijden in Elburg zijn de wedstrijdploegen van brandweer Oldebroek en Hattemerbroek respectievelijk 2de en 5de geworden. De wedstrijden werden zaterdag gespeeld in de binnenstad van Elburg.

Het scenario was zo gemaakt dat de wedstrijdploeg bij aankomst door zou krijgen dat er sprake was van een persoon te water. Bij aankomst was het slachtoffer uit het water, maar bleek de man wel een brandwond te hebben. Na het stellen van vragen bleek dat er brand was in een hoekwoning waarbij nog een slachtoffer in het pand aanwezig was. Er werd een korte verkenning gedaan waarna een eerste poging werd gedaan om het slachtoffer uit het pand te krijgen.

Om de brand binnen te bestrijden moest er ook waterwinning op worden gebouwd. Maar bij aankomst moesten de wedstrijdploegen hebben gezien dat er sprake was van een (denkbeeldige) spoorwegovergang. (Bijna) alle ploegen hebben de waterwinning over de denkbeeldige sporen gelegd, met als gevolg dat een trein de brandslang kapot reed. De bedoeling was dat er vervolgend opnieuw waterwinning werd opgebouwd, wat natuurlijk voor de nodige stress zorgde.

Nadat het slachtoffer uit het pand was gehaald moest de brand nog geblust worden en kon er ingepakt worden.

Naast de wedstrijd was er ook nog een behendigheidsproef. Vier man moesten met een bootje de stadsgracht over peddelen terwijl twee man met een tandem naar de overkant konden fietsen. Eenmaal aan de overkant moesten de vier man het water door een brandslang naar boven pompen, terwijl de twee man boven bij het huis eerst de drie vlammen moesten doven om vervolgens zo snel mogelijk de watertank te vullen.

(foto's brandweer Oldebroek)
(foto's brandweer Hattemerbroek)


Locatie Reageren 3.750x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,2°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier