Nieuwsarchief

Vijf gewonden bij ernstig ongeval Stationsweg Wezep

Bij een ernstig ongeval op de kruising van de Stationsweg met de Hessenweg / Kamperweg iets buiten Wezep zijn zondagmiddag tenminste vijf gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor twee toen een 19-jarige automobiliste uit Harderwijk vanuit Wezep af wilde slaan, de Hessenweg op richting Wapenveld. Daarbij kwam de bestuurster in botsing met een automobilist vanuit de richting van Heerde. Door de aanrijding werd ook een derde auto die op de Hessenweg stond te wachten voor de kruising geraakt.

De vele aanwezige omstanders schoten direct te hulp en hebben de slachtoffers opgevangen. In de auto die op de zijkant terecht is gekomen zaten vier personen: twee jongemannen en twee vrouwen, allen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Drie daarvan moesten door de brandweer van Heerde uit de auto worden geknipt. In de auto die stond te wachten op de Hessenweg zaten twee mannen uit Zwolle van 28 en 35 jaar oud.

In totaal werden zes ambulances ingezet om de gewonden te verzorgen. Een gealarmeerde traumahelikopter uit Amsterdam is geland op het terrein van de Prinses Margriet Kazerne, alwaar het traumateam assistentie verleende.

De Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan naar het ongeval. De Stationsweg / Kamperweg is enige uren afgesloten geweest voor het verkeer.

De politie wil apart haar dank uitspreken naar de omstanders van de aanrijding. Een aantal van de mensen die het ongeval zagen gebeuren, heeft de hulpverleners ondersteund in de zorg voor de slachtoffers. De politie is hen daar erg erkentelijk voor.


Locatie Reageren 11.168x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 8,0°C
N 17,6km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier