Nieuwsarchief

Vrachtwagen knalt door vangrail bij ongeval A28 Zwolle

Op de A28 bij Zwolle zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen bij een ernstig ongeval. Omstreeks kwart over twee botsen een vrachtwagen en een auto door nog onbekende reden met elkaar. De vrachtwagen van defensie knalde vervolgens door de vangrail heen, werd gelanceerd en kwam honderd meter verderop in een greppel tot stilstand. De inzittende van de vrachtwagen raakte gewond. De inzittende van de Suzuki Alto zou ook gewond zijn geraakt.

De ravage na het ongeval was groot: niet alleen waren beide voertuigen zwaar beschadigd, ook de vangrail was ernstig verbogen. De bergingswerkzaamheden worden na de avondspits uitgevoerd.

Update maandagavond:
Na de avondspits is Rijkswaterstaat begonnen met de herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Daarvoor werd de oprit wederom afgesloten. De vrachtwagen van defensie is met behulp van een kraan uit de greppel getild, waarna bergingsbedrijf Hooikammer de vrachtwagen kon vervoeren.

De twee gewonden zijn inmiddels aan beterende hand: de bestuurder van de vrachtwagen is maandagavond al uit het ziekenhuis ontslagen met enkel lichte verwondingen. De vrouwelijke bestuurster is enkel ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht; zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het ongeval ontstond nadat de vrouw door nog onbekende oorzaak in de slip raakte toen zij via de oprit de snelweg op wilde gaan. Ze schoot door het gras de snelweg op, waarna de vrachtwagenchauffeur nog geprobeerd heeft de vrouw te ontwijken. Dit lukte niet, waarna de vrachtwagen het talud is afgeschoten. (foto's ongeval 's middags)(foto's bergings- en herstelwerkzaamheden 's avonds)


Locatie Reageren 4.338x


Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Auto tegen geleiderail op de A28 bij Zwolle
Lading grind op de A28 tussen knp. Hattemerbroek en Zwolle Zuid zorgt voor veel vertraging
Zwaarbewapende politie bewaakt bosperceel waar wapens gevonden zijn in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 12,9°C
NW 16,2km/h
2,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@JulienOtten98 Op welk station zit die? ????
Zaterdag 26 september 2020 - 18:52
@FransPaardekoo2 @strepen_trekker Die was al aangevraagd en onderweg ????
Zaterdag 26 september 2020 - 18:51
Nieuws: Auto tegen geleiderail op de A28 bij Zwolle - https://t.co/tlIZmiflNj (foto's) https://t.co/PnEXZhMGqT
Zaterdag 26 september 2020 - 08:26
Dringend advies aan alle hulpverleners in Nederland: ga NOOIT op de snelweg vóór je buffervoertuig staan. Liever 1000 hulpverleningsvoertuigen in de prak dan één hulpverlener in het ziekenhuis. Helaas net op de A28 bij Zwolle weer diverse bestuurders onder het rode kruis door. https://t.co/09X27n97L4
Zaterdag 26 september 2020 - 07:42
[Brandweer 20:19.01] P 2 BON-01 BR berm-/bosschage Groote Woldweg Oosterwolde Gld 066742
Vrijdag 25 september 2020 - 20:19
Nieuws: Politie onderzoekt explosie met tegen winkelruit geplakt gasflesje in Oudestraat in Kampen - https://t.co/XyaA7DImPz (foto's) https://t.co/9l6vX6CLmT
Vrijdag 25 september 2020 - 17:20
@Arjan216 Oh laat maar, jouw reactie was denk ik gericht aan iemand anders… ????
Vrijdag 25 september 2020 - 17:13
@Arjan216 Verklaar je nader? Ik vind het prima als je opmerkingen plaatst bij een artikel, maar kom dan ook inhoudelijk met iets. Hier kan ik dus helemaal niks mee.
Vrijdag 25 september 2020 - 17:08