Nieuwsarchief

Auto uitgebrand bij crash na achtervolging Eperweg 't Harde

Op de Eperweg bij 't Harde is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto met Bulgaars kenteken uitgebrand na een eenzijdig ongeval bij een achtervolging. De inzittenden van de auto zijn nog voortvluchtig. De politie kwam omstreeks drie uur 's nachts een auto met Bulgaars kenteken op het spoor in 't Harde, die bij een nog onbekend incident betrokken was. De politie wilde de auto vermoedelijk een stopteken geven, waarna de auto met hoge snelheid wegreed. Er ontvouwde zich een achtervolging, die via de N309 Eperweg richting Epe ging. Men is vervolgens via de N795 Soerelseweg/Eperweg weer richting Nunspeet gereden, waarna de vluchtauto de A28 op reed richting 't Harde. Bij 't Harde is de auto de afrit afgereden.

Daar is de auto met hoge snelheid op een bermblok ingereden, vermoedelijk nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor bij het indraaien van de bocht. De inzittenden zijn direct op de vlucht geslagen en ondanks de massale inzet van de politie wisten de verdachten te ontkomen. De politie heeft nog een tijd lang met speurhonden gezocht naar de mannen, maar helaas zonder resultaat.

De brandweer van Elburg is ter plaatse gekomen om de brandende vluchtauto te blussen. Vervolgens is een sporenonderzoek uitgevoerd door de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie. De auto zal verder nog worden onderzocht op sporen door het Team Forensische Opsporing. De Eperweg bij 't Harde is enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Omstreeks kwart over vijf ging de weg weer open.


Locatie 1 reactie 2.538x

Reactie (1)

hardeneesVrijdag 06 juni 2014 – 10:04
Grote boefjes zeker,anders had men niet zo willen vluchten.maar stom toch politie zit ze op de hielen(achtervolging)en nog weten ze te ontvluchten. Ik snap het ook wel,men hield zeker 500 meter afstand,uit veiligheidsaspect.achtervolging is zoals de Amerikanen doen. Bumper aan bumper en zsm V de weg drukken.dat is politiewerk.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,7°C
ZZW 13,0km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier