Nieuwsarchief

Flinke gaslekkage bij woning Wittensteinse Allee Kamperveen

Bij een woning aan de Wittensteinse Allee bij Kamperveen is vrijdagmiddag een flinke gaslekkage ontstaan nadat een bestuurder van een auto een gaskastje omver reed op het erf van de woning. De bestuurder van de auto wilde de auto gaan keren op het erf en reed het kastje omver. Als gevolg daarvan ontstond een flinke lekkage aan de gasleiding.

De gealarmeerde hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen. De politie heeft diverse wegen rondom het erf afgezet, vanwege het explosiegevaar. Naast de tankautospuit van Zwolle werden ook het hulpverleningsvoertuig van Kampen en een waterwagen uit Oldebroek. Enexis is ter plaatse gekomen en heeft de lekkage na 50 minuten weten te dichten. Daarna was het gevaar geweken. De brandweer heeft nog metingen verricht in de woning om te kijken of er geen verhoogde concentraties gas werd aangetroffen, maar alles bleek veilig.

Fout bij alarmeren eerste blusploeg
Bij het alarmeren van de eenheden van de brandweer is mogelijk een fout gemaakt. Als eerste blusploeg werd de tankautospuit van post Zwolle-Noord gealarmeerd. De alarmering van de gaslekkage was om 12.56u en de blusploeg was pas om 13.16u ter plaatse, dit terwijl ze volgens een voorbijganger al wel binnen een minuut uitgerukt waren vanaf de kazerne aan de Middelweg in Zwolle. Net als enkele jaren geleden (zie nieuwsartikel uit 2011) zitten er dus mogelijk fouten in de kazerne volgorde tabel. Deze 'fouten' (wat mogelijkerwijs geen fouten zijn, maar berusten op bewuste keuzes) hebben te maken met de grenzen tussen de veiligheidsregio's IJsselland en Noord- en Oost Gelderland. Ondanks dat de veiligheidsregio's vanuit een en dezelfde meldkamer worden aangestuurd, blijft de provinciegrens in dit geval dus wel 'aanwezig'.

Logischer was geweest wanneer de brandweer van Kampen met de tankautospuit was gealarmeerd, omdat het hulpverleningsvoertuig bijvoorbeeld na 15 minuten (13.11u) ter plaatse was. Nog veel logischer was het alarmeren van de tankautospuit van Oldebroek geweest. De tankwagen die van brandweer Oldebroek gealarmeerd was, kwam al na 8 minuten ter plaatse bij het incident (13.21u). Dat scheelt dus ruim 12 minuten met de aankomst van de tankautospuit van Zwolle. 12 minuten die bij bijvoorbeeld een woningbrand met nog slachtoffers binnen absoluut het verschil waren geweest tussen leven en dood. Gelukkig was het incident dit keer niet heel ernstig, maar zoals de bewoonster al zei: "het duurde wel lang, we hebben eerst nog een kop koffie gedronken voordat de brandweer er was".

N.b. Niets ten nadele van de bemanning van de voertuigen die vandaag ter plaatse zijn geweest bij het incident. De kwestie rondom de aanrijtijden in het buitengebied wordt bepaald door de beleidsmakers en niet door de blusploegen!


Locatie Reageren 2.357x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Het weer in Wezep
Zonnig 12,6°C
ZZW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier