Nieuwsarchief

Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht

De N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek is vrijdagavond enige tijd afgesloten geweest vanwege een felle autobrand op de rijbaan richting Apeldoorn/Zwolle. De brandweer van Kampen werd omstreeks acht uur 's avonds gealarmeerd voor de autobrand ter hoogte van Kamperveen. Onderweg naar de brand waren er van flinke afstand al rookwolken te zien van de brand. Een van de drie inzittenden van de auto merkte tijdens het rijden op dat er rook onder de bestuurdersstoel vandaan kwam. Dit werd opgemerkt ter hoogte van het viaduct Jules van Hasseltweg. De bestuurder zette zijn auto in een pechhaven stil. Daar bleek dat de brand zich snel kon uitbreiden. In rap tempo werd een groot gedeelte van de inhoud van de auto en aanhanger veiliggesteld. Vermoedelijk is kortsluiting in de bekabeling van de elektrische (verwarming van de) stoel de oorzaak.

De brandweer van Kampen kwam met een tankautospuit en een waterwagen ter plaatse. De autobrand had zich inmiddels ook uitgebreid naar de berm. De brandweer had de brand snel onder controle, maar de brandstoftank van de auto was wel gescheurd en omdat de bestuurder nog vrij recent had getankt ontstond er een vloeistofbrand. De brandweer heeft met schuim de vloeistofbrand geblust.

De uitgebrande auto en de aanhanger zijn door bergingsbedrijf Stouwdam geborgen. De N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek is enige tijd door Rijkswaterstaat afgesloten. De weginspecteur heeft het ingesloten verkeer langs de uitgebrande auto laten rijden. De calamiteitenaannemer zette ondertussen de autoweg dicht bij afslag Kampen-Zuid. Daarna kon de berging veilig uitgevoerd worden en kon het wegdek worden gereinigd met de ZOAB-cleaner van Van der Kolk.


Locatie Reageren 1.252x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Automobilist raakt te water langs de N763 Kamperstraatweg Kamperveen
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,3°C
W 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier