Nieuwsarchief

Groot politieonderzoek naar ontvoering in Nunspeet

Update vrijdagavond 21.30u: De politie meldt op Twitter dat de ontvoerde man inmiddels weer terecht is. Hij is zonder letsel naar zijn huis toe gelopen, waar de politie nog aanwezig was. De 53-jarige man uit Doornspijk wordt nu door de politie gehoord over het voorval. Het onderzoek van de politie gaat verder over wat er precies is gebeurd.

De politie is vrijdagochtend op meerdere locaties in Nunspeet en Doornspijk onderzoeken gestart naar aanleiding van een ontvoering van een man. Op de Oenenburgweg werd rond half elf vrijdagochtend een man ontvoerd. Diverse buurtbewoners zagen dat drie mannen, volledig in het donker gekleed en met bivakmutsen op, een automobilist klemreden en hem uit zijn auto trokken. Daarbij zou de man volgens buurtbewoners onder schot zijn gehouden met een of meerdere vuurwapens. Nadat de man in een van de auto's werd gezet, reden de ontvoerders met drie voertuigen weg. Het ging daarbij om een Mercedes van de de eigenaar, een zwarte BMW en een zwarte Mercedes bedrijfsbus.

De zwarte Mercedes bedrijfsbus is korte tijd later op de carpoolplaats langs de Eperweg bij de afslag van de A28 bij Nunspeet teruggevonden. De bestuurder van die bedrijfsbus was spoorloos verdwenen. De politie heeft zowel de Oenenburgweg als de carpoolplaats bij de Eperweg afgezet. Op beide locaties is uitgebreid sporenonderzoek geweest, onder andere met speurhonden.

Ook bij de woning van de ontvoerde man in het buitengebied van Doornspijk heeft de politie nog lang onderzoek gedaan. Ook daar zijn speurhonden ter plaatse gekomen.

Op dit moment is het het nog niet duidelijk waarom de man ontvoerd werd. Voor zover nu bekend, zijn de ontvoerders nog niet gevonden door de politie. Tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Er kan ook gebeld worden naar het nummer van de Team Criminele Inlichtingen via 079-3458 999.

Toen de Oenenburgweg net enige tijd afgesloten was, kwamen meerdere vrachtwagens die onderweg waren naar de pluimveeslachterij vast te staan op de Oenenburgweg. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is ter plaatse gekomen om de vrachtwagens gecontroleerd over wegen te leiden waar een vervoersverbod geldt, zodat de vrachtwagens alsnog hun weg konden vervolgen.


Locatie Reageren 4.084x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nunspeet:

Drie gewonden bij ernstige frontale aanrijding N310 Elspeterweg Nunspeet
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Auto's botsen bij gecrashte auto op de A28 bij Nunspeet
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,5°C
ZZO 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier