Nieuwsarchief

Auto over de kop op de A28 bij 't Harde door ijzel

Op de A28 tussen 't Harde en Nunspeet is een automobiliste zaterdagochtend als gevolg van de ijzel met haar auto van de weg geraakt en over de kop gevlogen. Het eenzijdige ongeval gebeurde omstreeks tien voor negen op de rijbaan richting Amersfoort. De bestuurster verloor de macht over het stuur en kwam rechts van de weg in de berm terecht. Daar sloeg haar auto over de kop. Ze is door ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Voor de berging moest de rechterrijstrook van de snelweg enige tijd afgesloten worden.

Meer ongevallen door de ijzel op de Noord-Veluwe
Tot het middaguur zijn er op de snelwegen op de Noord-Veluwe zo'n 8 ongevallen gebeurd door de gladheid. Het begon afgelopen nacht op de A50 bij Heerde, waar meerdere ongevallen gebeurden rond half vier en vier uur. Daar raakte ook Zanger Rinus van de weg. Zijn auto botste tegen de vangrail, er raakte gelukkig niemand gewond. De zanger (en zijn gevolg) is opgevangen door Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek, zoals onder andere in deze video en deze video te zien is.

Even verderop op de A50 ter hoogte van Wapenveld botsten rond half negen een busje en een personenauto op elkaar. Op de A28 bij de IJsselbrug tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid gebeurden ook enkele ongevallen, ook daar bleef het slechts beperkt tot blikschade.
Locatie Reageren 2.356x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

5 gewonden bij frontale aanrijding op de N309 Eperweg bij 't Harde
Auto botst op achterkant van trailer vrachtwagen A28 't Harde
Brand in schuur Marmerstraat 't Harde snel geblust door brandweer
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,8°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25