Van de sneeuw in de drup: flink ongeval op de Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen

Het spreekwoord 'van de regen in de drup' werd vanochtend 'van de sneeuw in de drup' op de Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen. Een wit busje was door gladheid van de sneeuwbuien van de weg geraakt op de Kamperstraatweg tussen de Zuiderzeestraatweg en de kruising met het Jan Boerswegje. Het busje was in de berm tussen de bomen en struiken belandt. Een tractor kwam ter plaatse om het voertuig uit de berm te trekken. Een automobiliste komende uit de richting van Wezep zou de tractor pas op het laatste moment gezien hebben en probeerde nog tijdig te stoppen, maar door het spekgladde wegdek zou de auto doorgeschoten zijn en tegen de tractor zijn gebotst. De auto is vervolgens getold en op de andere weghelft tot stilstand zijn gekomen. Een andere auto kon deze al gecrashte auto niet meer ontwijken en botste er ook vol op.

Meerdere personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, een persoon is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De Kamperstraatweg tussen de Zuiderzeestraatweg bij Wezep en het Jan Boerswegje bij Kamperveen is afgesloten geweest. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de twee personenauto's te bergen. De tractor is door een andere tractor opgehaald. Er moest ook nog een ZOAB-cleaner ter plaatse komen om het vervuilde wegdek te reinigen.

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Zoekactie met duikers vanwege te water geraakte auto N50 Kamperveen
78-jarige man overleden na ongeval Kamperstraatweg Kamperveen