Nieuwsarchief

Dode bij eenzijdig ongeval op de A28 bij Nunspeet

Bij een eenzijdig ongeval op de A28 bij Nunspeet is zondagochtend vroeg een 40-jarige man uit Drachten om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks half zes. Een automobilist op de andere rijbaan zag in het voorbij rijden koplampen in de berm aan de overkant en alarmeerde de hulpdiensten. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de inzittende van de auto uit zijn voertuig was geslingerd. De auto bleek meerdere keren over de kop te zijn geslagen. De bestuurder is waarschijnlijk direct overleden bij het ongeval.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Uit de werkzaamheden van de VOA was op te maken dat de auto zo'n 100 meter voor de ongevalslocatie waarschijnlijk al met de wielen in de middenberm terecht is gekomen. Kort daarop is de auto naar rechts geschoten en belandde in de buitenberm. Daar is de auto meerdere malen over de kop geslagen, waarbij de bestuurder uit de auto is geslingerd. Gezien vanaf de plek waar het slachtoffer is aangetroffen lag de auto 20 tot 25 meter verderop tussen de struiken en de bomen, op zo'n 30 - 40 meter afstand gezien vanaf het wegdek, maar de auto zelf is zo'n 75 meter door de berm gegaan.

Vanwege het sporenonderzoek moest het verkeer zo'n 20 minuten stilgezet worden middels een verkeersstop uitgevoerd door de weginspecteur van Rijkswaterstaat. Tijdens dit onderzoek werden de aanwezige sporen op het wegdek ingemeten middels GPS en werden er foto's gemaakt. Bergingsbedrijf Delta is ter plaatse gekomen om de auto te bergen, een begrafenisondernemer is ter plaatse gekomen om zich te ontfermen over het slachtoffer. Omstreeks tien over negen kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 6.101x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nunspeet:

Drie gewonden bij ernstige frontale aanrijding N310 Elspeterweg Nunspeet
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Auto's botsen bij gecrashte auto op de A28 bij Nunspeet
Het weer in Wezep
Regenbui 8,3°C
N 20,9km/h
11,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier