Nieuwsarchief

Berm tussen A28 en spoorlijn in brand tussen 't Harde en Wezep

Een oplettende weginspecteur van Rijkswaterstaat merkte dinsdagmiddag rond de klok van tien voor vier een bermbrand op langs de A28 tussen 't Harde en Wezep. De brand woedde in de berm tussen de snelweg en de spoorlijn. De brandweer werd gealarmeerd en tegelijkertijd kregen de treinen op het baakvak tussen 't Harde en Wezep een aanwijzing om langzaam te rijden. De brandweerkorpsen van Elburg en Oldebroek werden opgeroepen.

De brand woedde op een stuk van zo'n 60 bij 5 meter. Door de rookontwikkeling die bij de brand gepaard ging liep het verkeer in beide richtingen vertraging op. Het verkeer richting Amersfoort reed enkel langzaam, op de rijbaan richting Zwolle werd de rechterrijstrook afgesloten en ontstond een lange file van ruim 15 kilometer. De brandweer van Elburg is ter plaatse gekomen met de tankautospuit en zij hebben de brand met twee slangen hoge druk kunnen blussen. De tankwagen van Oldebroek is ter plaatse geweest voor de watervoorziening. Na enige tijd nablussen kon men weer inpakken waarna de snelweg weer vrijgegeven werd en de treinen weer op normale snelheid konden gaan rijden.
Locatie Reageren 2.580x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Regen 6,6°C
N 7,9km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier