Nieuwsarchief

Zware frontale aanrijding op de N310 tussen Nunspeet en Elspeet: een zwaargewonde en twee gewonden

Op de N310 Elspeterweg tussen Nunspeet en Elspeet zijn woensdagmiddag rond vijf voor vijf drie auto's betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval. Komende vanuit Nunspeet vond er vlak voor de kruising met de Stakenbergerweg een frontale aanrijding plaats. Een personenauto kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Deze auto schampte eerst een tegemoetkomende auto om vervolgens frontaal op een tweede tegenligger te botsen. De inzittende van deze tweede tegemoetkomende auto raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer van Nunspeet uit zijn auto worden bevrijdt. Omdat er ook nog een tweede auto was waar personen in zaten, werd er opgeschaald naar 'middel hulpverlening', waardoor ook de brandweer van Elspeet gealarmeerd werd.

Ook de traumahelikopter uit Amsterdam is ter plaatse gekomen zodat het Mobiel Medisch Team (MMT) assistentie kon bieden aan het ter plaatse zijnde ambulancepersoneel. In totaal zijn er vier ambulances ingezet geweest bij het ongeval. Drie personen zijn gewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van de drie personen die gewond raakten was er een zwaargewond. De arts van het MMT is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis.

Vanwege de ernst van het ongeval was de N310 tussen de afrit met de A28 bij Nunspeet en de kruising met de Stakenbergerweg volledig afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. Volgens de politie is sowieso bekend dat er geen sprake is geweest van een inhaalpoging, maar dat de veroorzaker van het ongeval door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht is gekomen.

Bergingsbedrijf Stouwdam had aan de berging een flinke klus. Niet alleen moesten de drie (zwaar)beschadigde voertuigen geborgen worden, maar ook moesten er enorm veel brokstukken opgeruimd worden. Naast de twee bergingswagens is er daarom ook nog een busje van Stouwdam met een aanhanger ter plaatse gekomen. Na het opruimen van de brokstukken was de gehele aanhanger volgeladen met brokstukken. De weginspecteur van Provincie Gelderland heeft ook nog een ZOAB-cleaner ter plaatse laten komen om het wegdek te reinigen, dit omdat er ook olie op het wegdek terecht was gekomen. Pas ruim na 21.00u kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 8.587x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nunspeet:

Drie gewonden bij ernstige frontale aanrijding N310 Elspeterweg Nunspeet
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Auto's botsen bij gecrashte auto op de A28 bij Nunspeet
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier