Nieuwsarchief

Grote brand verwoest rietgedekt restaurant aan de Eperweg bij Oene

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag het restaurant De Rietstulp aan de Eperweg bij Oene volledig in de as gelegd. De brand werd rond tien voor drie ontdekt en gemeld bij de meldkamer van de brandweer. Er werd vrij snel opgeschaald naar grote brand, zodat er direct veel blusvoertuigen op de brand afgestuurd werden. Naast het brandweerkorps van Oene werden ook de korpsen van Epe, Apeldoorn, Welsum, Heerde en Hattem opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling vanuit de rieten kap van het pand. De rook kwam van voor tot achter onder de rieten kap vandaan, een teken dat de brand zich onder de rieten kap al flink had ontwikkeld. Het duurde dan ook niet lang voordat het rieten dak volledig in brand stond. De brand ging gepaard met metershoge vlammen.

De brand was dermate fel dat het voor de brandweer niet mogelijk was om het restaurant te redden. Wel werd er ingezet op het behoud van een naastgelegen pand dat door de brand mogelijk bedreigd kon worden. Dit pand is behouden gebleven. Een aangebouwde (opslag)schuur is wel in vlammen opgegaan.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer gaat samen met de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met (na)blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.


Locatie Reageren 9.144x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Lichaam vermiste 18-jarige vrouw gevonden na zoekactie tussen Oene en Nijbroek
Automobilist mist kruising en schiet met auto in het water bij Oene
Bestuurder gewond na botsing tegen boom Weteringdijk Oene
Het weer in Wezep
Zonnig 8,4°C
N 20,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
De N794 Eperweg Heerde tussen afrit A50 Heerde Zuid en de kruising Zwarteweg is afgesloten voor het verkeer tussen Heerde en Epe vanwege een ongeval met een motorrijder. De VOA komt ter plaatse voor sporenonderzoek. Omrijden via de A50 via afrit Epe is het reisadvies. https://t.co/nqpP28m6R4
Zaterdag 28 maart 2020 - 15:50
[Politie 15:10.49] Aanrijding Letsel Keet De N794 - Eperweg Heerde
Zaterdag 28 maart 2020 - 15:10
Nieuws: Kopstaart aanrijding op de Rijnlaan in Zwolle - https://t.co/DYwpuz1cJR (foto's) https://t.co/CpDtVzrOtt
Donderdag 26 maart 2020 - 22:05
Nieuws: Motorrijder gewond bij ongeval op kruising Zwartewaterallee Zwolle - https://t.co/eRYbGtxevQ (foto's) https://t.co/OhuxmAzZif
Donderdag 26 maart 2020 - 21:51
RT @Nicole_vrm Heel bijzondere en unieke foto’s! https://t.co/XaCdLNrBWf
Donderdag 26 maart 2020 - 21:11
@DavydeBie Ja ik meen de First Responder hier te hebben gehoord vanaf post Wezep.
Donderdag 26 maart 2020 - 15:59
Sirenes in Wezep zojuist zijn voor een medisch noodgeval. Naast ambulance rijden daar ook politie en brandweer voor.
Donderdag 26 maart 2020 - 14:50
@Marvado85 Nee een voor mij onbekende dame ????
Donderdag 26 maart 2020 - 11:52