Nieuwsarchief

Grote brand verwoest rietgedekt restaurant aan de Eperweg bij Oene

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag het restaurant De Rietstulp aan de Eperweg bij Oene volledig in de as gelegd. De brand werd rond tien voor drie ontdekt en gemeld bij de meldkamer van de brandweer. Er werd vrij snel opgeschaald naar grote brand, zodat er direct veel blusvoertuigen op de brand afgestuurd werden. Naast het brandweerkorps van Oene werden ook de korpsen van Epe, Apeldoorn, Welsum, Heerde en Hattem opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling vanuit de rieten kap van het pand. De rook kwam van voor tot achter onder de rieten kap vandaan, een teken dat de brand zich onder de rieten kap al flink had ontwikkeld. Het duurde dan ook niet lang voordat het rieten dak volledig in brand stond. De brand ging gepaard met metershoge vlammen.

De brand was dermate fel dat het voor de brandweer niet mogelijk was om het restaurant te redden. Wel werd er ingezet op het behoud van een naastgelegen pand dat door de brand mogelijk bedreigd kon worden. Dit pand is behouden gebleven. Een aangebouwde (opslag)schuur is wel in vlammen opgegaan.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer gaat samen met de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met (na)blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.


Locatie Reageren 13.848x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem
Rietgedekte woning door brand verwoest Ooster Oenerweg Oene
Voertuig te water in het Apeldoorns Kanaal bij Oene: bestuurder blijkt al thuis te zijn
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,2°C
ZZW 19,4km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier