Nieuwsarchief

Grote brand verwoest rietgedekt restaurant aan de Eperweg bij Oene

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag het restaurant De Rietstulp aan de Eperweg bij Oene volledig in de as gelegd. De brand werd rond tien voor drie ontdekt en gemeld bij de meldkamer van de brandweer. Er werd vrij snel opgeschaald naar grote brand, zodat er direct veel blusvoertuigen op de brand afgestuurd werden. Naast het brandweerkorps van Oene werden ook de korpsen van Epe, Apeldoorn, Welsum, Heerde en Hattem opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling vanuit de rieten kap van het pand. De rook kwam van voor tot achter onder de rieten kap vandaan, een teken dat de brand zich onder de rieten kap al flink had ontwikkeld. Het duurde dan ook niet lang voordat het rieten dak volledig in brand stond. De brand ging gepaard met metershoge vlammen.

De brand was dermate fel dat het voor de brandweer niet mogelijk was om het restaurant te redden. Wel werd er ingezet op het behoud van een naastgelegen pand dat door de brand mogelijk bedreigd kon worden. Dit pand is behouden gebleven. Een aangebouwde (opslag)schuur is wel in vlammen opgegaan.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer gaat samen met de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met (na)blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.


Locatie Reageren 13.074x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Rietgedekte woning door brand verwoest Ooster Oenerweg Oene
Voertuig te water in het Apeldoorns Kanaal bij Oene: bestuurder blijkt al thuis te zijn
Echtpaar belandt met auto in greppel Bremensallee Oene
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZO 7,9km/h
12,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13