Nieuwsarchief

Politie onderzoekt aanrijding met twee auto's op rotonde in Elburg

De politie is maandagavond een onderzoek gestart naar aanleiding van een aanrijding tussen twee auto's op de rotonde van de Zuiderzeestraatweg Oost met de Eperweg bij Elburg. Omstreeks vijf voor negen kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. De bestuurster van de Toyota kwam vanaf de Oostelijke Rondweg en reed de rotonde op. Vanaf de Zuiderzeestraatweg Oost kwam een andere automobiliste aangereden die op de rotonde voorrang had moeten verlenen maar dat gebeurde niet. De auto's kwamen met elkaar in botsing, waarbij de Toyota tegen de decoratie midden op de rotonde botste en de Ford van de andere bestuurster tegen een fietswegwijzer botste.

Getuigen die achter de bestuurster van de Ford reden over de Zuiderzeestraatweg Oost zouden verklaard hebben dat de bestuurster van de Ford voor de aanrijding al enige tijd slingerend over de weg reed. De politie heeft na een blaastest echter geconstateerd dat er geen sprake was van rijden onder invloed. Er zijn geen aanhoudingen verricht bij het ongeval. De andere bestuurster - van de Toyota die aangereden werd - is ter plaatse nagekeken vanwege pijnklachten. Zij gaat op een later tijdstip bij de huisartsenpost langs.

Omdat de politie het een en ander wilde onderzoeken werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse verzocht. Zij hebben sporenonderzoek gedaan. Daarvoor werd een deel van de rotonde afgezet. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om beide voertuigen te bergen.


Locatie Reageren 2.079x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Scooterrijder gewond bij ongeval N309 Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Bewoner aangehouden na woningbrand in Nijenbeekstraat Elburg
Kat in de boom Zilverschoon Elburg
Het weer in Wezep
13,2°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Melding van een ongeval met letsel op de A50 tussen Heerde en Hattem, ter plaatse staan enkele voertuigen op de vluchtstrook. Ik kon tijdens het voorbijrijden geen bijzonderheden zien. De ambulance was inmiddels alweer retour. Verder geen sprake van verkeershinder.
Zondag 24 mei 2020 - 17:50
[Politie 17:33.05] Aanrijding Letsel (personenauto) A50 Re 232,5 Wapenveld
Zondag 24 mei 2020 - 17:32
@Hannesz1956 Ja, zie ook de video op mijn website: https://t.co/NCRqgAH13x
Zondag 24 mei 2020 - 15:51
@Hannesz1956 Geen sprake van suïcide in dit geval maar een daadwerkelijk ongeval.
Zondag 24 mei 2020 - 15:50
Video update: A28 dicht geweest tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/vOOKLXVVJp https://t.co/6sDKcJ6oFO
Zondag 24 mei 2020 - 15:06
De A28 bij Wezep richting ‘t Harde is zojuist weer vrijgegeven voor het verkeer na een eerder ongeval met een vrachtwagen. Er staat nog wel een korte file vanaf Zwolle.
Zondag 24 mei 2020 - 14:46
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij de Ramspolbrug en bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/sDb03sChZF
Zondag 24 mei 2020 - 14:04
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/lzGAPsnUmL
Zondag 24 mei 2020 - 14:02
@EdAldus Wezep inmiddels 2,2mm
Zondag 24 mei 2020 - 13:37
Nieuws: A28 dicht tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/eXdrRZBoUm (foto's, video volgt) https://t.co/pKCB6T8mVI
Zondag 24 mei 2020 - 12:55