Nieuwsarchief

17 arrestaties bij kraken van pand Dokter van Thienenweg Zwolle

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag tenminste 17 personen aangehouden bij een inbraak in een pand aan de Dokter van Thienenweg in Zwolle. Rond vijf voor half een kreeg de politie een melding binnen dat er sprake zou zijn van een inbraak- of overvalalarm bij een pand aan de Dokter van Thienenweg. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten in eerste instantie twee personen aan. Daarbij werden ook inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie liet weten dat niet direct duidelijk was wat de intenties waren van de twee personen, maar daarna werd er gesproken over een brief. Binnen in het pand bleken vervolgens nog 15 personen aanwezig te zijn. Het pand aan de Dokter van Thienenweg zou al enige tijd leeg staan maar wel al weer een bestemming hebben op korte termijn. De actie wordt door de politie dan ook mogelijk als kraakactie gezien.

Vanwege het zonder toestemming betreden van het pand, het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig en de aanwezigheid van inbraaksporen op het pand zijn alle 17 personen gearresteerd. In eerste instantie stonden drie personen buiten aan het hek vast geboeid tot de komst van ondersteuning van agenten. In totaal waren 9 politieauto's ter plaatse gekomen waaronder een busje met een hondengeleider.

Alle 17 arrestanten zijn naar het arrestantencomplex van de politie in Zwolle overgebracht. Daar worden de personen voorgeleid aan de HulpOfficier van Justitie (HOvJ), vermoedelijk zullen ze nog tot in de middag op het politiebureau moeten verblijven totdat duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk wordt geacht.

Nadat alle 17 arrestanten met meerdere ritten tussen locatie en arrestantencomplex waren overgebracht heeft de hondengeleider nog een ronde gedaan door het vrij grote pand.


Locatie Reageren 2.597x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 5,7°C
N 6,5km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier