Nieuwsarchief

Verbindingsboog A28 knooppunt Hattemerbroek komend weekend dicht vanwege nieuwe matrixborden

Op knooppunt Hattemerbroek zal de verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de A50 richting Apeldoorn en N50 richting Kampen komend weekend vanaf vrijdagavond 5 juni 22.00u tot maandagochtend 8 juni 05.00u afgesloten zijn vanwege wegwerkzaamheden. In de beruchte 'H-baan' zullen komend weekend nieuwe matrixborden worden geplaatst. In de verbindingsboog waar in de afgelopen jaren vooral bij regenachtig weer diverse ongevallen zijn gebeurd zijn in december 2018 tijdelijke matrixborden geplaatst ter hoogte van het viaduct van de Hanzelijn. Deze tijdelijke matrixborden gaan komend weekend vervangen worden door een vaste installatie. Daarvoor moet de verbindingsboog afgesloten worden.

De afgelopen weken zijn er voorbereidende werkzaamheden geweest. Zo zijn er onder andere kabels de grond in gegaan om de nieuwe matrixborden mogelijk te maken. De nieuwe matrixborden komen er eindelijk na een brandbrief die ik in oktober 2017 schreef aan Rijkswaterstaat. Een maand later kwam het bericht dat Rijkswaterstaat onderzoek zou doen naar de noodzakelijkheid van de matrixborden. Uiteindelijk leverde dat ruim een jaar later een tijdelijk portaal matrixborden op, met de belofte dat deze op termijn vervangen zou worden door een vaste installatie. Voor zover bekend zal er slechts een extra 'raai' met matrixborden komen en helaas niet nog twee portalen iets verderop in de boog. Dat wist De Stentor te melden na contact te hebben gehad met Rijkswaterstaat. Desondanks is deze extra raai met matrixborden al een kleine vooruitgang om de veiligheid van hulpverleners en weggebruikers te verhogen.

Weggebruikers die komend weekend vanaf Zwolle richting Apeldoorn worden lokaal omgeleid door Rijkswaterstaat. Vermoedelijk wordt het verkeer richting Apeldoorn aangeraden om via afslag 't Harde en de N309 naar Epe te rijden om daar weer de A50 op te gaan. Verkeer van Zwolle richting Hattem kan het beste binnendoor rijden over de Katerveerbrug (Spoolderbergweg / Zuiderzeestraatweg) en de Geldersedijk. Verkeer van Zwolle naar Kampen kan het beste omrijden via de N331 Hasselterweg en Zwolseweg.

De komende zomermaanden zal ook de wegverlichting op de A28 / A50 rondom knooppunt Hattemerbroek tot aan de noordkant van Zwolle worden vervangen. De oranje verlichting zal verdwijnen en plaatsmaken voor natuurlijke witte LED verlichting. Meer achtergrondinformatie hierover is te vinden op de website van Straatbeeld.nl.

Uiteraard ga ik komend weekend ook een kijkje gaan nemen bij de werkzaamheden, voor zover dat vanaf de zijwegen mogelijk is. Mochten er betrokkenen meelezen die meer informatie hebben over de details rondom de plaatsing van de matrixborden (waaronder de planning), dan hou ik mij aanbevolen voor een belletje of een mailtje.

Zie ook: website RWSVerkeersinfo.nl A50 richting Apeldoorn en N50 richting Kampen.
1 reactie 2.237x

Reactie (1)

Dries VisserMaandag 01 juni 2020 – 13:45
Hoi Stefan
Werkzaamheden A28 gelijktijdig met Buitendienststelling bij ProRail op Zwolle.
Zie Reisplanner NS.
Dus mogelijk extra drukte op de wegen ivm treinvervangende bussen.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Het weer in Wezep
Regen 8,4°C
ZZO 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier