Nieuwsarchief

Pechgeval eindigt in zwaar ongeval met zeer ernstig letsel op de N309 Eperweg bij 't Harde

Een pechgeval heeft vrijdagochtend rond tien voor half zes een zeer tragisch vervolg gekregen op de N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe. Meerdere getuigen lieten weten dat een blauwe personenauto met pech op de rijbaan tot stilstand was gekomen. De auto had een lekke rechter voorwiel en kwam stil te staan op de weg. In de auto zouden naar verluidt vier personen hebben gezeten. Een getuige gaf aan dat voorbijgangers gevraagd werd naar een krik, zodat een reservewiel geplaatst zou kunnen worden. Zover kwam het echter niet: de blauwe auto werd van achteren aangereden door een grijze personenauto bestuurd door een 64-jarige man uit Elburg die ook uit de richting van 't Harde kwam.

Een van de vier inzittenden, een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond op dat moment tussen de blauwe en grijze auto en is vol geraakt door de grijze auto. Deze vrouw liep zeer ernstig letsel op. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de ambulance was al vrij snel vertrokken richting het ziekenhuis. De vrouw is zeer zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. Een ander persoon heeft ook licht letsel opgelopen en is per ambulance naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Gezien de zeer heftige verwondingen van de vrouw waren diverse betrokkenen en getuigen zeer ontdaan door de situatie. De politie heeft deze personen opgevangen. De inzittenden van de blauwe personenauto zijn door de politie van de ongevalslocatie weggebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Daaruit kon opgemaakt worden dat de auto inderdaad op de rijbaan stil heeft gestaan en dat het slachtoffer op het moment van de aanrijding tussen de twee auto's in heeft gestaan. De blauwe auto is door de klap naar rechts de berm in geschoten, terwijl de grijze auto op de rijbaan is gebleven.

De N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe is uren dicht geweest. Verkeer werd bij 't Harde bij de A28 omgeleid, verkeer vanaf Epe moest vanaf de rotonde met de N795 Soerelseweg een andere route volgen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto's te bergen. Weginspecteurs van de provincie Gelderland hebben in eerste instantie de wegafzetting geregeld, even later hebben zij het wegdek gereinigd.

Een aangereden vos zo'n 100 meter voor de aanrijding zou volgens de politie geen deel uitgemaakt hebben van de oorzaak van het ongeval. De dode vos is door een medewerker van het Groennetwerk opgehaald.


Locatie Reageren 9.614x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Auto in de berm bij kopstaart aanrijding op de A28 tussen 't Harde en Wezep
Automobilist aangehouden na ongeval op de A28 bij 't Harde
Boom waait op bovenleiding spoor tussen 't Harde en Wezep: trein botst op boom
Het weer in Wezep
Bewolkt 2,3°C
N 9,7km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Traumahelikopter 19:26.11] A1 Veldweg 8181LP Heerde 9895 MKA MON
Donderdag 20 januari 2022 - 19:26
@huizingahans @Tijgernest @BINinformatie Nou ja, als de spiegel aan gort gereden is en de bumper daar al een flinke tik heeft gehad, is het wel raken toch? Laten we blij wezen dat het geen halve meter naar links is geweest.
Donderdag 20 januari 2022 - 15:24
[Politie 12:34.19] Incident (GRIP: 1) Eperweg Heerde
Donderdag 20 januari 2022 - 12:34
[Politie 17:53.09] Aanrijding letsel A28 Re 90,5 Hattem
Woensdag 19 januari 2022 - 17:53
@9a0aa893b7b444f Mist kan altijd zeer lokaal zijn. Misschien was het bij jou niet zo erg, maar elders zeker wel.
Woensdag 19 januari 2022 - 12:07
Nieuws: Brandweerauto raakt in zeer dichte mist van de weg onderweg naar reanimatie bij Kamperveen - https://t.co/czBMCh6XgB (foto's) https://t.co/BQtCANUnNH
Woensdag 19 januari 2022 - 11:34
Nieuws: Brandweerauto raakt in zeer dichte mist van de weg onderweg naar reanimatie bij Kamperveen - https://t.co/czBMCh6XgB (foto's) https://t.co/a2NHy8e6nL
Woensdag 19 januari 2022 - 11:25
Ga je zo de weg op? Hou dan rekening met (zeer) dichte mist. Zeker buiten de bebouwde kom is het zicht op sommige stukken minder dan 50 meter en kan het behoorlijk link zijn om te rijden. https://t.co/WWAzivWFkU
Woensdag 19 januari 2022 - 04:34
@mvbergen Wat een geweld daar de laatste dagen. Pff.
Woensdag 19 januari 2022 - 01:56