Nieuwsarchief

Pechgeval eindigt in zwaar ongeval met zeer ernstig letsel op de N309 Eperweg bij 't Harde

Een pechgeval heeft vrijdagochtend rond tien voor half zes een zeer tragisch vervolg gekregen op de N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe. Meerdere getuigen lieten weten dat een blauwe personenauto met pech op de rijbaan tot stilstand was gekomen. De auto had een lekke rechter voorwiel en kwam stil te staan op de weg. In de auto zouden naar verluidt vier personen hebben gezeten. Een getuige gaf aan dat voorbijgangers gevraagd werd naar een krik, zodat een reservewiel geplaatst zou kunnen worden. Zover kwam het echter niet: de blauwe auto werd van achteren aangereden door een grijze personenauto bestuurd door een 64-jarige man uit Elburg die ook uit de richting van 't Harde kwam.

Een van de vier inzittenden, een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond op dat moment tussen de blauwe en grijze auto en is vol geraakt door de grijze auto. Deze vrouw liep zeer ernstig letsel op. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de ambulance was al vrij snel vertrokken richting het ziekenhuis. De vrouw is zeer zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. Een ander persoon heeft ook licht letsel opgelopen en is per ambulance naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Gezien de zeer heftige verwondingen van de vrouw waren diverse betrokkenen en getuigen zeer ontdaan door de situatie. De politie heeft deze personen opgevangen. De inzittenden van de blauwe personenauto zijn door de politie van de ongevalslocatie weggebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Daaruit kon opgemaakt worden dat de auto inderdaad op de rijbaan stil heeft gestaan en dat het slachtoffer op het moment van de aanrijding tussen de twee auto's in heeft gestaan. De blauwe auto is door de klap naar rechts de berm in geschoten, terwijl de grijze auto op de rijbaan is gebleven.

De N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe is uren dicht geweest. Verkeer werd bij 't Harde bij de A28 omgeleid, verkeer vanaf Epe moest vanaf de rotonde met de N795 Soerelseweg een andere route volgen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto's te bergen. Weginspecteurs van de provincie Gelderland hebben in eerste instantie de wegafzetting geregeld, even later hebben zij het wegdek gereinigd.

Een aangereden vos zo'n 100 meter voor de aanrijding zou volgens de politie geen deel uitgemaakt hebben van de oorzaak van het ongeval. De dode vos is door een medewerker van het Groennetwerk opgehaald.


Locatie Reageren 10.124x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Auto van de weg op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Gewonde bij kopstaart aanrijding A28 't Harde - Wezep
Automobilist aangehouden na veroorzaken ongeval op A28 tussen 't Harde en Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 30,8°C
ONO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 11:04.07] Aanrijding letsel Kanaaldijk Oenerweg Heerde
Donderdag 11 augustus 2022 - 11:03
@Rijkswaterstaat @GerritvdLinde @gem_Oldebroek @provgelderland Het zou beter zijn als @provgelderland de VRI aanpast: bij veel verkeersaanbod (over de gehele kruising gezien) langere groentijd. Bij nauwelijks groentijd kort. In de spits 30-45 sec, ‘s nachts 15 sec max.
Woensdag 10 augustus 2022 - 22:58
@Rijkswaterstaat @GerritvdLinde @gem_Oldebroek @provgelderland Enige tijd geleden heb ik daar ook al over gemaild. Vanaf Wezep stond je toen erg lang te wachten. Door defecte detectielussen kreeg je vanaf Oldebroek erg lang groen (onterecht verkeersaanbod). De maximum groentijd is nu 24/7 maar 15 seconde. Dat is in de spits veel te kort. https://t.co/95pkIGOsnU
Woensdag 10 augustus 2022 - 22:57
[Politie 19:53.41] Aanrijding letsel Elburgerweg Heerde
Dinsdag 09 augustus 2022 - 19:53
RT @ProRail Er komen hete dagen aan op het spoor. ?? Daarom nemen onze incidentenbestrijders extra water mee, controleren onze inspecteurs het spoor vaker en staan spooraannemers klaar om snel reparaties uit te voeren. Lees over wat warm weer met het spoor doet: https://t.co/JkLlVoQwlv https://t.co/Y70AWQ4yY1
Dinsdag 09 augustus 2022 - 16:07
RT @VolkerRail VolkerRail gaat deze week aan de slag met de bovenleidingswerkzaamheden in Ede. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan de livestream: https://t.co/QTbymMxAS7 #EdesPoort #volkerrail #maakmorgenmogelijk https://t.co/92bdzKW4tO
Dinsdag 09 augustus 2022 - 11:03
[Brandweer 20:52.31] P 1 BON-02 BR riet (Uitbr.: normaal) Goorpad Elburg 061861
Maandag 08 augustus 2022 - 20:52
RT @persveilig 112-fotograaf geschokt door bedreigingen en verwensingen na foto nazivlag bij Stroe https://t.co/AM80ufQ4P7
Maandag 08 augustus 2022 - 16:40
[Brandweer 14:23.20] P 1 BON-01 BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Noordsingel Wezep 061941
Maandag 08 augustus 2022 - 14:23
@EilanderDY @onderhoudsarmoe Nee joh, die schroeien vanzelf weer weg als je de tegels even niet natspuit.
Maandag 08 augustus 2022 - 10:18