Nieuwsarchief

Pechgeval eindigt in zwaar ongeval met zeer ernstig letsel op de N309 Eperweg bij 't Harde

Een pechgeval heeft vrijdagochtend rond tien voor half zes een zeer tragisch vervolg gekregen op de N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe. Meerdere getuigen lieten weten dat een blauwe personenauto met pech op de rijbaan tot stilstand was gekomen. De auto had een lekke rechter voorwiel en kwam stil te staan op de weg. In de auto zouden naar verluidt vier personen hebben gezeten. Een getuige gaf aan dat voorbijgangers gevraagd werd naar een krik, zodat een reservewiel geplaatst zou kunnen worden. Zover kwam het echter niet: de blauwe auto werd van achteren aangereden door een grijze personenauto bestuurd door een 64-jarige man uit Elburg die ook uit de richting van 't Harde kwam.

Een van de vier inzittenden, een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond op dat moment tussen de blauwe en grijze auto en is vol geraakt door de grijze auto. Deze vrouw liep zeer ernstig letsel op. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de ambulance was al vrij snel vertrokken richting het ziekenhuis. De vrouw is zeer zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. Een ander persoon heeft ook licht letsel opgelopen en is per ambulance naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Gezien de zeer heftige verwondingen van de vrouw waren diverse betrokkenen en getuigen zeer ontdaan door de situatie. De politie heeft deze personen opgevangen. De inzittenden van de blauwe personenauto zijn door de politie van de ongevalslocatie weggebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Daaruit kon opgemaakt worden dat de auto inderdaad op de rijbaan stil heeft gestaan en dat het slachtoffer op het moment van de aanrijding tussen de twee auto's in heeft gestaan. De blauwe auto is door de klap naar rechts de berm in geschoten, terwijl de grijze auto op de rijbaan is gebleven.

De N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe is uren dicht geweest. Verkeer werd bij 't Harde bij de A28 omgeleid, verkeer vanaf Epe moest vanaf de rotonde met de N795 Soerelseweg een andere route volgen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto's te bergen. Weginspecteurs van de provincie Gelderland hebben in eerste instantie de wegafzetting geregeld, even later hebben zij het wegdek gereinigd.

Een aangereden vos zo'n 100 meter voor de aanrijding zou volgens de politie geen deel uitgemaakt hebben van de oorzaak van het ongeval. De dode vos is door een medewerker van het Groennetwerk opgehaald.


Locatie Reageren 11.099x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,8°C
O 11,2km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier