Nieuwsarchief

Boom valt op bedrijfsbus op de Munnikenweg op 't Harde en andere ongemakken door hevige onweersbuien

Nadat het gisteren in Wezep noodweer was, waren vandaag Oldebroek en 't Harde aan de beurt. Oldebroek kreeg vrijdagmiddag de volle laag, waarbij de eindstand van vandaag uitgekomen is op 52,0mm regen, aldus weerstation Oldebroek. Aan het begin van de avond begon het boven 't Harde flink te hozen en er zou ook sprake zijn geweest van stevige windstoten. Op de Munnikenweg viel door de wind een boom om en raakte daarbij een voorbij rijdende bedrijfsbus. De bestuurder raakte lichtgewond aan zijn gezicht, zo werd ter plaatse gemeld. De brandweer is enige tijd bezig geweest om de grote boom die volledig omgevallen was in stukken te zagen. Ondertussen kwam het met bakken uit de lucht en liep de Munnikenweg gedeeltelijk onder water.

Op de Bovenweg zag een bestuurster dat de straat voor haar volledig blank stond. Ze durfde naar verluidt niet verder te rijden en ging op de weg keren. Maar omdat het water zo hoog stond, was het verschil tussen de weg en de berm niet meer zichtbaar. De vrouw reed met haar auto de berm in, maar merkte daarbij niet op dat de sloot die naast de weg lag ook volledig opgegaan was in het water. De auto kwam met de kont omhoog in de sloot terecht. De bestuurster bleef ongedeerd. Bergingsbedrijf Stouwdam is bij beide ongevallen ter plaatse geweest om beide voertuigen te bergen.

En net als gisteren in Wezep was ook op de Bovenweg op 't Harde een putdeksel omhoog gekomen. Een medewerker van de gemeente kwam ter plaatse om de putdeksel weer op de put te plaatsen. Wees hier dus bij ondergelopen straten bedacht op!


Reageren 6.773x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 4,9°C
N 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier