Nieuwsarchief

Vrachtwagen met defecte wiellager op de A28 tussen Wezep en 't Harde

De brandweerkorpsen van Wezep en Oldebroek werden dinsdagochtend gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de A28 tussen Wezep en 't Harde. Op de rijbaan richting Amersfoort reed een vrachtwagen die een klapband kreeg. Oorzaak van die klapband bleek een defecte wiellager te zijn. Daardoor was een kleine brand ontstaan. Op basis van de 'sporen' op locatie lijkt het er op dat de vrachtwagenchauffeur uit Polen de brand eerst zelf heeft geblust met een brandblusser, waarna hij zijn combinatie een kleine 25 meter naar voren heeft gezet op de invoegstrook vanaf de parkeerplaats. Bij aankomst van 'ondergetekende' bleek dat de chauffeur op de invoegstrook onder zijn vrachtwagen al aan het sleutelen was, waarschijnlijk niet wetende dat er hulpdiensten onderweg waren. De vrachtwagenchauffeur heb ik daarom maar even verzocht onder zijn vrachtwagen te gaan in afwachting van de hulpdiensten.

De brandweer zag dat de temperatuur van het wiel nog aan de hoge kant lag en heeft met water de boel gekoeld. Daarbij kwam enige stoomvorming vrij. Rijkswaterstaat kortte de invoegstrook in. Even later is de vrachtwagencombinatie na een kleine noodreparatie door bergingsbedrijf Stouwdam achteruit over de invoegstrook naar de parkeerplaats geleid door Rijkswaterstaat, waar de rest van de werkzaamheden uitgevoerd konden worden. Er ontstond even kort filevorming, maar echt veel hinder heeft het incident niet opgeleverd.
Locatie Reageren 1.061x


Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Automobilist vliegt uit de bocht en eindigt in greppel Stadsweg 't Harde
Boom valt op bedrijfsbus op de Munnikenweg op 't Harde en andere ongemakken door hevige onweersbuien
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,3°C
ZO 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Uurtje of 16.15u. Bijna klaar met je werkdag. En dan dit. Het was weer zo’n maandag. ???? @ Haren Gn https://t.co/PkTlJojH2y
Maandag 19 oktober 2020 - 22:40
@VNOGregio hebben jullie info over de middelbrand in Hattem?
Maandag 19 oktober 2020 - 14:49
Brandweer Hattem is opgeroepen voor een middelbrand bij een gebouw aan de Hessenweg in Hattem. Ook de hoogwerker is opgeroepen. Ik kan zelf die kant momenteel niet op. Mocht iemand meer weten, info is welkom!
Maandag 19 oktober 2020 - 14:21
[Brandweer 11:40.41] P 2 BON-11 Overig (Gas lekkage) (binnen) Prinses Irenelaan Wezep 066741
Maandag 19 oktober 2020 - 11:40
[Politie 07:58.16] Aanrijding Letsel Nieuweweg Hattem
Maandag 19 oktober 2020 - 07:58
[Traumahelikopter 11:46.52] A1 (mmt) (DIA) 13991 Rit 92393 Wapenveld Groteweg regio 06
Zondag 18 oktober 2020 - 11:47
@vandebeekgerrit Niet zelf, wel meegereden. Desondanks: waarom niet wat rustiger de kruising benaderen zodat veilig stoppen nog wel kan? Niet meer kunnen stoppen vanwege lading/remweg moet geen argument zijn.
Zaterdag 17 oktober 2020 - 00:17
[Politie 23:37.40] Aanrijding Letsel Nieuwe Zuidweg Kamperweg Heerde
Vrijdag 16 oktober 2020 - 23:38
@HansVanEijsden @ds_Zwolle Officieel weten wij dat pas vaak als de resultaten van het VOA onderzoek er zijn. Dat duurt vaak maanden helaas.
Vrijdag 16 oktober 2020 - 21:53
Al die ongevallen op de IJsselallee, hoe komt dat nou? Zou het een combinatie zijn van strak afgestelde verkeerslichten en nog net even door rood heen schieten? Ik zie de reacties al voor mij: zware combinatie, heuveltje af. Maar anticiperen op e.v.t. rood kan toch ook? #zwolle https://t.co/ALmSt5XwSq
Vrijdag 16 oktober 2020 - 21:27