Nieuwsarchief

Politie onderzoek schietincident bij parkeergarage winkelcentrum Zwolle Zuid

De politie is woensdagavond een onderzoek gestart na een schietincident dat zich voordeed bij de ingang van de parkeergarage van het winkelcentrum in Zwolle Zuid. Omstreeks tien over half zes kreeg de politie de melding binnen dat getuigen een of meerdere schoten hadden gehoord. Het schot of de schoten werden omschreven als een / meerdere 'doffe knal(len)'. Getuigen zouden ook twee personen hebben zien wegrennen naar een auto, waarna deze zwarte auto met hoge snelheid vanaf de parkeerplaats de Oldeneelallee zou zijn opgereden in de richting van de IJsselallee. De politie kon woensdagavond nog geen informatie verschaffen over wat er zich exact heeft afgespeeld op de parkeerplaats bij de parkeergarage. Evenmin kon er informatie verschaft worden over de verdachten.

Wat wel duidelijk was, is dat er geen gewonden zijn gevallen bij het schietincident. De politie zette de omgeving rondom de ingang van de parkeergarage ruim af met linten. Daardoor kon de parkeergarage niet meer gebruikt worden door winkelend publiek en kwamen automobilisten die de parkeergarage uit wilden tijdelijk vast te zitten. Even later liet de politie weer enkele voertuigen de parkeergarage verlaten.

Op het terreintje naast de ingang van de parkeergarage stonden twee pionnen op de weg. Daar lagen twee witte oordopjes (Airpods van het merk Apple) op de grond. De recherche is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Daarbij werd ook gezocht naar eventueel aanwezige hulzen. Omstreeks tien over acht werd de afzetting opgeheven en waren de Oldeneelallee en de parkeergarage weer vrij.


Locatie Reageren 740x


Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Gewonde bij kopstaart aanrijding IJsselallee Zwolle
Auto's flink beschadigd door brand op parkeerplaats in Zwolle
Gewonde bij (mogelijke) steekpartij in woning in flat Palestrinalaan Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,3°C
ZO 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Uurtje of 16.15u. Bijna klaar met je werkdag. En dan dit. Het was weer zo’n maandag. ???? @ Haren Gn https://t.co/PkTlJojH2y
Maandag 19 oktober 2020 - 22:40
@VNOGregio hebben jullie info over de middelbrand in Hattem?
Maandag 19 oktober 2020 - 14:49
Brandweer Hattem is opgeroepen voor een middelbrand bij een gebouw aan de Hessenweg in Hattem. Ook de hoogwerker is opgeroepen. Ik kan zelf die kant momenteel niet op. Mocht iemand meer weten, info is welkom!
Maandag 19 oktober 2020 - 14:21
[Brandweer 11:40.41] P 2 BON-11 Overig (Gas lekkage) (binnen) Prinses Irenelaan Wezep 066741
Maandag 19 oktober 2020 - 11:40
[Politie 07:58.16] Aanrijding Letsel Nieuweweg Hattem
Maandag 19 oktober 2020 - 07:58
[Traumahelikopter 11:46.52] A1 (mmt) (DIA) 13991 Rit 92393 Wapenveld Groteweg regio 06
Zondag 18 oktober 2020 - 11:47
@vandebeekgerrit Niet zelf, wel meegereden. Desondanks: waarom niet wat rustiger de kruising benaderen zodat veilig stoppen nog wel kan? Niet meer kunnen stoppen vanwege lading/remweg moet geen argument zijn.
Zaterdag 17 oktober 2020 - 00:17
[Politie 23:37.40] Aanrijding Letsel Nieuwe Zuidweg Kamperweg Heerde
Vrijdag 16 oktober 2020 - 23:38
@HansVanEijsden @ds_Zwolle Officieel weten wij dat pas vaak als de resultaten van het VOA onderzoek er zijn. Dat duurt vaak maanden helaas.
Vrijdag 16 oktober 2020 - 21:53
Al die ongevallen op de IJsselallee, hoe komt dat nou? Zou het een combinatie zijn van strak afgestelde verkeerslichten en nog net even door rood heen schieten? Ik zie de reacties al voor mij: zware combinatie, heuveltje af. Maar anticiperen op e.v.t. rood kan toch ook? #zwolle https://t.co/ALmSt5XwSq
Vrijdag 16 oktober 2020 - 21:27