Nieuwsarchief

Drukke ochtend door gladheidsongevallen op de Noord Veluwe

Het leek zaterdagochtend wel een drukke ochtendspits, zoveel ongevallen vonden er plaats op de Noord Veluwse wegen. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het enkele graden gevroren, waardoor de wegdektemperaturen ook onder nul lagen. In de vroege ochtenduren vielen er enkele regenbuien, waarbij er dus sprake was van ijzel. Op diverse hoofd- en secundaire wegen kwam het tot ongevallen. De eerste ongevallen vonden iets voor zeven uur 's ochtends plaats op de A28 boven Zwolle, maar zo rond de klok van half acht begon het ook ongevallen te regenen op de A50 tussen Epe en Heerde en daarna ook op de A28 tussen Nunspeet en 't Harde. Voor zover bekend zijn er op de Noord Veluwe geen ernstig gewonden gevallen bij de ongevallen.

Dat het naast de hoofdwegen ook uitkijken was op de secundaire wegen ondervond ook een bestuurder van een personenauto op de Kamperstraatweg tussen Kampen en Wezep. De bestuurder wilde vanaf de Kamperstraatweg de Baron Bentinckweg op rijden, maar verloor op het recent vernieuwde gedeelte van de kruising de macht over het stuur omdat er een laag ijs op de klinkers bleek te zitten. De automobilist reed nog een 'Zone 60'-bord omver en belandde uiteindelijk in de sloot. De bestuurder bleef ongedeerd. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de auto van de onfortuinlijke bestuurder uit de greppel gehaald.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag kan het weer glad worden door het bevriezen van natte weggedeeltes.
Locatie Reageren 2.977x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Het weer in Wezep
9,2°C
ZZO 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier