Nieuwsarchief

Brandweerauto raakt in zeer dichte mist van de weg onderweg naar reanimatie bij Kamperveen

Een brandweerauto is in de nacht van dinsdag op woensdag van de weg geraakt op de Hogeweg bij Kamperveen terwijl deze onderweg was naar een melding van een reanimatie. Naast de ambulances en de politie werd de First Responder Brandweer (FRB) van korps Oldebroek opgeroepen om naar de reanimatie te gaan in het buitengebied van Kamperveen. Er was ten tijde van de melding sprake van zeer dichte mist. Op sommige stukken was het zicht minder dan 50 meter, zeker buiten de bebouwde kom. De brandweer was bijna ter plaatse toen het mis ging in een van de 'slingers' van de Hogeweg. Door het volledig ontbreken van bijvoorbeeld reflectorpaaltjes of zogenaamde bochtschilden kon de bestuurder door de combinatie met de zeer dichte mist het verloop van de bocht niet goed inschatten en raakte van de weg. Daarbij schampte de brandweerbus aan de linkerzijde een forse boom. Vervolgens kwam de bus gedeeltelijk in het water terecht.

De drie inzittenden konden op eigen kracht uit het voertuig komen. Van de drie inzittenden raakte een brandweerman lichtgewond, hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Geen van de drie brandweermannen hoefde mee naar het ziekenhuis.

Ondanks het ongeval was er nog wel een lichtpuntje: de reanimatie waar de brandweer met spoed naar onderweg was, bleek succesvol te zijn. De uitkomst van deze reanimatie heeft niet geleden onder het ongeval, omdat er ook twee ambulances en politie vanuit Kampen aangestuurd waren en voor het ongeval een derde ambulance vanuit Elburg met spoed werd aangestuurd.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de berging uit te voeren. Om te voorkomen dat er onnodige extra schade werd gemaakt, werd besloten om de berging uit te voeren met een trekker van Van Werven. Dit omdat het vierkant hijsen met de kraan onmogelijk was door de aanwezigheid van bomen. Ook was het door de steile kant onmogelijk om de brandweerbus uit het water te lieren. Nadat er contact gezocht was met de landeigenaar, kon de brandweerbus vrij gemakkelijk door de trekker uit het water worden getrokken zonder dat er kostbare apparatuur nat werd en naar de Hogeweg worden gereden door het weiland. Daarna werd de bus opgetakeld op de bergingsauto en was de weg weer vrijgegeven.
Locatie Reageren 4.235x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Brand in uiterwaarden van de IJssel nabij De Zande
Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen
Automobilist onder invloed botst met andere automobilist op de N50 bij Kamperveen
Het weer in Wezep
Regen 8,6°C
Z 4,7km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@KoenBrouwer @RWS_MN Moet je @RWSverkeersinfo even vragen, die weten het vaak sneller.
Maandag 28 november 2022 - 10:43
@Arjan_Spoormans Nee even Google Maps raadplegen, ik denk aan een bepaalde spoorlijn
Zondag 27 november 2022 - 12:35
[Politie 03:34.53] Aanrijding letsel A28 Re 73,9 Oldebroek
Zondag 27 november 2022 - 03:34
@RubenMeinten ‘Als het kalf verdronken, dempt men heel misschien over tig jaar wellicht als het niet te veel gaat kosten de (beer)put.’ - kan zo op een tegeltje. #n50
Zaterdag 26 november 2022 - 10:56
@Amras_80 Het gaat niet alleen om veiligheid. Juist de doorstroming nu (elke werkdag files in beide richtingen) is een van de grootste pijnpunten. Hard rijden zal dus zeker niet gaan…
Zaterdag 26 november 2022 - 08:56
Waarschijnlijk wordt in 2026(!) een voorlopig plan gemaakt(!) hoe de verbreding wordt uitgevoerd v/d N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid. Tweeduizendzesentwintig. Een plan. Niet de realisatie… een plan. Echt… Nederland is het aanmodderland geworden. https://t.co/fJ8DC4tE9i
Zaterdag 26 november 2022 - 08:13
[Politie 04:52.45] Aanrijding letsel Kleine Woldweg Oosterwolde Gld
Zaterdag 26 november 2022 - 04:52
@judah47 But I’ll take the Scandinavia/Russian high for granted as long as it in the long term means we’ll get some snow. Cold weather is great for ice skaters here but I’m more a snow lover. ??
Vrijdag 25 november 2022 - 17:28
[Brandweer 09:55.03] P 1 Ass. Ambu Sneeuwbesstraat Wezep
Vrijdag 25 november 2022 - 09:55
[Brandweer 09:54.45] P 2 BON-07 Ass. Ambu (til assistentie) Sneeuwbesstraat Wezep 061941
Vrijdag 25 november 2022 - 09:54