Nieuwsarchief

Hond door brandweer uit auto bevrijdt bij ongeval N795 Eperweg Nunspeet

De hulpdiensten werden woensdagavond rond zes uur gealarmeerd voor een ongeval op de N795 Eperweg tussen Nunspeet en Epe. Ter hoogte van tijdelijke wegwerkzaamheden met een om-en-om regeling waarbij verkeer middels verkeerslichten langs de werkzaamheden werd geleid stonden twee voertuigen te wachten voor het rode verkeerslicht. De bestuurder van een witte bakwagen zag de stilstaande voertuigen te laat stilstaan en botste vol achterop zijn voorganger. Daarbij werd de auto ervoor ook nog geraakt. In de middelste auto zaten een man, vrouw en twee kinderen. Bovendien zat achterin de auto een kennel met een hond. Door het ongeval zat de hond bekneld in de kennel. De brandweer van Nunspeet werd met spoed opgeroepen. Nadat zij ter plaatse zijn gekomen, hebben ze met hydraulisch gereedschap de kofferbak en de kennel geopend. De hond is daarna buiten de auto gelegd in afwachting van de dierenambulance.

Een man en een vrouw in de auto raakten gewond. De vrouw werd als eerste per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Kort daarna werd ook de man per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man was onder andere door zijn eigen hond gebeten, toen de man de hond aanraakte op een pijnlijke plek. De twee kinderen zijn ter plaatse nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De man en de vrouw in de voorste auto raakten niet gewond, evenals de bestuurder van de witte bakwagen.

De brandweer heeft samen met de dierenarts de hond overgebracht naar de dierenambulance. Daarna is de dierenambulance naar de dierenpraktijk gegaan. Daar is de hond later die avond ingeslapen vanwege de ernst van de verwondingen.

Vanwege het ongeval werd de rijbaan van de N795 afgesloten voor het verkeer. Een flink aantal voertuigen was door het ongeval in de werkzaamheden vast komen te staan. Het andere verkeer werd via de parallelweg langs het ongeval geleid. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de drie betrokken voertuigen te bergen. De weginspecteur van de provincie Gelderland heeft een ZOAB-cleaner ter plaatse laten komen om het wegdek te reinigen. Tegen acht uur kon de weg weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 1.028x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nunspeet:

Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Auto's botsen bij gecrashte auto op de A28 bij Nunspeet
Ongeval N795 Eperweg Nunspeet: drie gewonden, bestuurder aangehouden na vluchtpoging
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,0°C
W 4,7km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier