Nieuwsarchief

Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen

Bij een tragisch verkeersongeval op de N763 Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen is woensdagmiddag een fietser om het leven gekomen. Het ongeval vond enkele honderden meters na de kruising met de Wittensteinse Allee plaats gezien vanuit de richting van Wezep. Een automobilist(e) reed in de richting van Kampen en is door nog onbekende oorzaak links van de weg in de berm terecht gekomen. De automobilist(e) is daarbij op het fietspad terecht gekomen en heeft daar een fietser vol van achteren aangereden. De fietser kwam bij de aanrijding hard op het fietspad ten val. De auto kwam bijna 100 meter na de locatie waar de auto de berm in is gereden pas tot stilstand half op het fietspad en half in de berm. De fiets van het slachtoffer is bij het ongeval weg gelanceerd en lag bijna in de sloot naast het fietspad.

De politie en ambulance werden opgeroepen om hulp te verlenen. De traumahelikopter uit Amsterdam werd eveneens gealarmeerd. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, maar helaas heeft dat niet meer mogen baten. Het slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen, zo maakte de politie even later bekend.

Hoe het is gekomen dat de automobilist(e) met zijn/haar voertuig in de berm terecht is gekomen aan de verkeerde kant van de weg, is nog onbekend. De Officier van Dienst van de politie (OvD-P) gaf aan dat het nog niet duidelijk was hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, dat zou onder andere moeten blijken uit het verhoor van de automobilist(e) en uit getuigenverklaringen. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. Daarbij werden ook luchtfoto's gemaakt met een drone. Voor zover bekend is de bestuurder/bestuurster van de personenauto ongedeerd gebleven. De auto en de fiets van het slachtoffer liepen forse schade op bij het ongeval. Het dodelijke slachtoffer is door het FTT uit Kampen geborgen. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft zowel de auto als de fiets geborgen. Van der Kolk is ter plaatse geweest om de sporen op het wegdek te reinigen.

Update donderdag 11.45u: De politie laat inmiddels weten dat het gaat om een 14-jarige jongen uit Kampen die woensdagmiddag dodelijk is verongelukt op de Kamperstraatweg. Meerdere bronnen melden dat de scholier op de terugweg was van een sportdag op het Heerderstrand bij Heerde en op de Kamperstraatweg van achteren werd aangereden door de van de weg geraakte automobilist. De leerlingen van de school waar de jongen op zat zijn vanochtend ingelicht over het tragische ongeval.

Noot: op de foto's (vanaf foto 11) en in de video (vanaf 1:19) is een wit laken op het fietspad te zien. Het slachtoffer was op het moment van maken van die beelden al geborgen.


Locatie Reageren 20.291x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
W 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier