Nieuwsarchief

Lange files door ongeval op de A28 bij Zwolle met twee vrachtwagens en auto met caravan

Op de A28 tussen Zwolle-Centrum en Zwolle-Noord vond maandag rond tien voor een 's middags een ongeval plaats waarbij een auto met caravan en twee vrachtwagens betrokken waren. Een Litouwse vrachtwagenchauffeur en een Nederlandse vrachtwagenchauffeur kwamen zijdelings met elkaar in aanraking tijdens een inhaalactie. De Litouwse vrachtwagenchauffeur week in een schrikreactie uit naar rechts, maar raakte daarbij een auto met caravan die op de invoegstrook reed. De auto met caravan kwam dwars voor de cabine van de vrachtwagen te staan. Meerdere personen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Zowel de auto met caravan als de twee vrachtwagens liepen blikschade op bij het ongeval. De gealarmeerde brandweer van Wezep hoefde niet in actie te komen. Ook de traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar ook die bleek niet nodig.

Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten. Het verkeer moest over de spitsstrook. Dit alles zorgde ervoor dat er een lange file ontstond vanaf Wezep tot voorbij de toerit bij Zwolle-Centrum. Ook op de binnendoor wegen vanaf Hattemerbroek richting Zwolle en Hattem richting Zwolle liep het verkeer vast. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de auto en caravan te bergen. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse omdat er ook een vrachtwagen bij het ongeval betrokken was. Uiteindelijk konden beide vrachtwagens op eigen kracht verder rijden om de zaken af te handelen.
Locatie Reageren 2.039x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens
Gewonde bij steekpartij Philosofenallee Zwolle, politie doet onderzoek
Het weer in Wezep
Regen 9,1°C
km/h
9,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier