Nieuwsarchief

Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek

Het oude pand van Hostellerie Vogelesangh aan de Hanesteenseweg bij Hattemerbroek is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. De brandweer van Hattem werd omstreeks half vier gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hanesteenseweg. Tijdens de rit van de brandweer richting de Hanesteenseweg kwam informatie bij de brandweer binnen dat het een uitslaande brand betrof. Bij aankomst bleek dat het ging om het inmiddels al vele jaren leegstaande pand van het oude Hostellerie Vogelesangh. In de afgelopen jaren zijn brandweer en politie meerdere keren bij het pand geweest van meldingen van brandstichtingen en vandalisme. De meest recente melding van brand in het pand was van 5 september jl. Toen moest brandweer Hattem ook uitrukken vanwege een klein brandje in het pand.

De brand werd ontdekt door een passerende wegwerker. Hij reed over de Keizersweg en zag door de bomen heen een flinke oranje gloed. Vermoedelijk heeft de brand al enige tijd gewoed voordat deze ontdekt werd door de wegwerker. De brandweer van Hattem heeft bij aankomst een eerste blussing uitgevoerd. Brandweer Wezep is na aankomst ingezet aan de andere zijde van het pand om eventuele uitbreiding door onder andere vliegvuur te voorkomen. Na enige tijd is men gestopt met het blussen en is het pand gecontroleerd uitgebrand. Een mobiele kraan van Van Werven is ter plaatse gekomen om het pand te slopen en om de brandhaarden te kunnen bereiken om te kunnen nablussen. De oorzaak moet officieel nog vastgesteld worden, maar er wordt vanuit gegaan dat er sprake is van brandstichting.


Locatie Reageren 3.830x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Weekendwerk A28 afslag Wezep-Hattemerbroek afgerond: liggers nieuw viaduct succesvol ingehesen
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,9°C
ZO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier