Nieuwsarchief

Zwaargewonde en gewonde bij ernstig ongeval met motoren op de Kamperstraatweg Kamperveen

Bij een ernstig verkeersongeval op de Kamperstraatweg bij Kamperveen is een 30-jarige motorrijder uit Oldebroek zwaargewond en een 59-jarige motorrijder uit Emmeloord lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half vijf ter hoogte van het viaduct met de Hanzelijn. Een motorrijder komende vanuit Kampen wilde een personenauto en een tractor inhalen. Tijdens de inhaalactie zag hij een andere auto komende vanuit Wezep over het hoofd. De motorrijder botste op de 53-jarige automobilist uit Amersfoort komende vanuit de richting van Wezep. Als gevolg van de aanrijding schoot de motor door. Een motorrijder die achter de auto uit Wezep kwam, probeerde de motor te ontwijken maar verloor daarbij de macht over het stuur en kwam ten val.

De motorrijder die vanuit Kampen kwam is ernstig gewond en is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Hij heeft onder andere ernstig letsel aan zijn been. De andere motorrijder is gewond geraakt, hij liep pijn aan de ribben op. In de personenauto zaten vier inzittenden. Een meisje daarvan is door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij klachten had over haar middel, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis maar is doorverwezen naar de huisartsenpost. De gealarmeerde traumahelikopter uit Groningen is bij Wezep korte tijd geland om de arts af te zetten zodat die mee kon met de ambulance, maar de ambulance was op het moment van de landing al net voorbij Wezep.

De Kamperstraatweg is geheel afgesloten tussen Wezep en Kampen. De brandweer van Kampen is ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen.

Op de N50 is tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen-Zuid een file van 3 kilometer ontstaan, omdat enkele automobilisten gestopt waren om hulp te verlenen bij het ongeval. Hier zat onder andere een verpleegkundige bij die op het moment van het ongeval over de N50 reed.


Locatie Reageren 6.486x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,4°C
Z 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier