Nieuwsarchief

Brandweer Elburg komt zaterdag in actie voor collega met hersenziekte

Gert Jan ten Hoope (46) heeft zich jarenlang ingezet als brandweervrijwilliger bij het brandweerkorps Elburg. In deze actieve jaren heeft hij veel inzet geleverd. Branden blussen, bevrijden van verkeersslachtoffers en het assisteren bij waterongevallen. Veel werk met een maatschappelijke meerwaarde!

Deze meerwaarde voor de burgers en bedrijven in onze gemeente heeft hij met veel plezier en passie kunnen uitvoeren totdat de hersenziekte SCA1 werd geconstateerd. De diagnose van deze ongeneselijke ziekte zette het werk en het leven van de brandweerman volledig op zijn kop. SCA1 is immers een erfelijke hersenziekte die de kleine hersenen aantast. Mensen die getroffen zijn door deze ziekte weten dat ze per dag slechter zullen lopen en moeilijker zullen praten en slikken. Daarnaast worden de bewegingen van armen, handen en ogen steeds moeilijker te sturen. De ziekte, waar tot op heden geen medicijn voor is, leidt tot complete immobiliteit en vroegtijdig overlijden.

Gert Jan heeft de brandweerpassie maar ook zijn beroep noodzakelijk moeten stoppen. Gert Jan zit nu thuis bij zijn vrouw en twee zonen. De gevolgen van de ziekte zijn helaas niet onbekend voor het gezin. Gert Jan’s vader, opa, ooms en tantes zijn aan de gevolgen van deze ziekte overleden. Zijn kinderen hebben 50% kans dat ze de ziekte ook geërfd hebben. Tot op vandaag is geen behandeling mogelijk. Maar daar kan verandering in komen. Er is hoop!

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft een onderzoeksgroep die zich richt op hersenaandoeningen. In het laboratorium gebruikt men de nieuwste technologieën met als doel nieuwe therapieën te ontwikkelen. Om onderzoek te starten is een bedrag nodig van € 150.000. Dit bedrag wordt hoofdzakelijk bij elkaar gebracht door het organiseren van acties.

Brandweer Elburg helpt graag mee op het bedrag compleet te krijgen en organiseert twee acties! Aanstaande zaterdag (16 januari) organiseren wij een voertuig wasdag. Een professioneel blusteam maakt tegen een kleine vergoeding al uw voertuigen schoon. Daarnaast organiseren we op zaterdag 19 maart een MTB fietstocht van 35 en 50 km. Voor alle sportievelingen een ideale manier om op een ontspannen manier een bijdrage te leveren! Voor beide acties geldt dat de volledige opbrengst ten goede komt aan het onderzoek naar SCA1.

Bron tekst: Brandweer Elburg

Klik op onderstaande poster voor een vergroting
 
Reageren 1.608x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,4°C
N 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier