Nieuwsarchief

Veel rook door zeer grote brand in loods Haatlandhaven Kampen

Rond de klok van drie uur in de nacht van woensdag op donderdag werd een brand ontdekt in een loods met afval van een recyclingbedrijf aan de Haatlandhaven in Kampen. Nog voor aankomst van de brandweer was al duidelijk dat het om een flink brand ging en dus werd er al vrij snel opgeschaald naar middelbrand, grote brand en even later zeer grote brand. De brand in de loods was vrij snel uitslaand en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Door de gunstige windrichting trok de rook niet over Kampen zelf, maar meer richting de N50 en uiteindelijk richting Flevoland en Dronten. De brandweer heeft meetploegen ingezet om na te gaan of er verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrij komen bij de brand. Over de oorzaak van de brand was nog niks bekend, daar wordt op een later tijdstip onderzoek naar gedaan.

Vanwege de rookontwikkeling werd een deel van het bedrijventerrein afgesloten voor het verkeer. Daardoor konden medewerkers en toeleveranciers van enkele bedrijven niet verder het bedrijventerrein op. Zij werden in eerste instantie tegengehouden door verkeersregelaars, totdat de brandweer bepaalde delen van het bedrijventerrein weer vrij gaf voor het verkeer.


Locatie Reageren 4.528x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,2°C
WZW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier