Nieuwsarchief

Echtpaar ontsnapt aan de dood bij ongeval op spoorwegovergang in Nunspeet

Een ouder echtpaar is dinsdagmiddag rond tien voor half vijf aan de dood ontsnapt bij een ongeval op de spoorwegovergang van de Elspeterweg bij station Nunspeet. Vanwege filevorming was de bestuurder op de overweg tot stilstand gekomen. Het voertuig zou tussen de twee sporen terecht zijn gekomen. Omdat beide sporen bij het station iets uit elkaar lopen, is er genoeg ruimte voor een voertuig tussen deze twee sporen. Toen de bestuurder op de overweg stond, gingen de lampen branden en bellen rinkelen. Er ontstond wat paniek, waarbij de bestuurder zou hebben bedacht om achteruit te rijden. Daar kwam hij echter niet verder vanwege de spoorboom die al naar beneden was. Uiteindelijk werd de auto aan de achterzijde geschampt door de stoptrein richting Zwolle terwijl het echtpaar nog in de auto zat.

Gelukkig zijn er bij dit ongeval geen gewonden gevallen. Het oudere echtpaar kon zonder kleerscheuren uit de auto stappen. De auto raakte wel beschadigd maar kon zelfs nog op eigen kracht de overweg af na de aanrijding. De trein heeft ook schade opgelopen. Het treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen vanwege het ongeval. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto te bergen. ProRail Incidentenbestrijding is ter plaatse gekomen om te assisteren bij het opruimen van de rommel en het inspecteren van de trein. De machinist van de trein maakte het na het ongeval goed en was al snel bekomen van de schrik. Voor de inzittenden van de auto werd een taxi geregeld naar huis.

In januari 2012 kwam het op dezelfde overweg en op dezelfde wijze ook tot een aanrijding tussen een auto en een trein. Toen verloor een vrouw het leven bij het ongeval. De overweg aan de Elspeterweg in Nunspeet staat bekend als een gevaarlijke overweg en zal daarom in de toekomst ook worden vervangen door een tunnel.
Locatie Reageren 2.808x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nunspeet:

Verkeersinfarct door aanrijding met flinke schade op Elspeterweg Nunspeet
Automobilist richt ravage aan bij ongeval Oenenburgweg Nunspeet
Caravan uitgebrand bij woning Dreeslaan Nunspeet
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
N 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@Gewoon_Raymond @ProRail Misschien heeft @ProRail nog wel zo’n chocolade spoorstaaf liggen? ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 20:07
@boetje100 Wat is dit dan wel?????? Ik wist niet dat er regels waren voor wat ik op mijn eigen Twitter account mag posten. Kennelijk heb ik dat gemist. ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 13:19
@joshua_josprijs @alarmermelo @Brandweeronlin1 @sanderermelo Gelukkig dat het dan een geparkeerde auto betrof… het zag er anders niet best uit.
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:19
@Brandweeronlin1 @alarmermelo Zit daar nog iemand in? Zo ja… dan vrees ik het ergste. ????
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:13
@VNOGregio De HV van Deventer was gepiept maar geannuleerd. Rijdt die nu wel weer of kon de HV van Apeldoorn toch uitrukken?
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:08