Nieuwsarchief

Brandweerwedstrijden op ASK 't Harde gewonnen door wedstrijdploeg Beverwijk

De brandweerwedstrijden op het ASK 't Harde zijn afgelopen zaterdag gewonnen door de wedstrijdploeg van brandweer Beverwijk. De tweede plaats was er voor de wedstrijdploeg van brandweer De Rijp en derde werd Neerijnen-West. De 1e ronde Gewestelijke Hoofdklasse wedstrijd werd georganiseerd door de brandweer van Oldebroek in samenwerking met de bedrijfsbrandweer van het Artillerie Schietkamp 't Harde. Zeven wedstrijdploegen deden mee aan de wedstrijd, vrijdagavond werd het scenario voorgespeeld door de wedstrijdploeg van brandweer Wezep.

Het scenario was als volgt: op het schietterrein was een heidebrand uitgebroken. De Officier van Dienst van het ASK was onderweg naar deze melding maar raakte van de weg en moest door de wedstrijdploeg worden bevrijdt. De tankautospuit met de blusploeg werd ingezet op de bevrijding van de Officier van Dienst, terwijl de tweede opgeroepen Officier van Dienst (die deel uitmaakte van de wedstrijdploeg) de coördinatie op zich moest nemen van de twee incidenten. Vanwege de ernst van het letsel was ook de traumahelikopter opgeroepen. Deze kwam (fictief) boven het incident te vliegen op het moment dat de deur geopend werd met behulp van de schaar. Op het moment dat het slachtoffer uit de brandweerauto gehaald was, stortte de traumahelikopter echter neer op een sportgebouw verderop op het terrein. Daarbij ontstond een felle brand, waarbij ook het gebouw gedeeltelijk in brand kwam te staan met meerdere slachtoffers.

De bedoeling was vervolgens dat de Officier van Dienst van de brandweer in een 'GRIP-situatie' verzeild zou raken, waarbij er multidisciplinair overleg gevoerd moest gaan worden op verschillende momenten terwijl ook de aansturing van de brand moest worden gedaan. De blusploeg moest zich vervolgens volledig inzetten op het redden van slachtoffers en het blussen van de brand met lagedrukslangen. De brand was van binnenuit niet te blussen met hogedrukslangen, tenzij men de 50 minuten grens passeerde. Enkel de wedstrijdploeg van Beverwijk koos er voor om direct een aanval te doen met de lagedrukslangen.

De uitslag van de brandweerwedstrijden was als volgt:

1. Beverwijk (Kennemerland)
2. De Rijp (Noord-Holland Noord)
3. Neerijnen West (Gelderland-Zuid)
4. Putten (Noord- en Oost Gelderland)
5. Enkhuizen (Noord-Holland Noord)
6. Leersum (Utrecht)
7. Dieren (Gelderland-Midden)

De wedstrijdploeg van brandweer Wezep heeft vrijdagavond voorgespeeld.
Locatie Reageren 3.184x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,1°C
ZZO 4,7km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier